Heilbot met een kruidenkorst
Heilbot met een kruidenkorst
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de heilbot:
- 4 heilbotfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor de kruidenkorst:
- 75 g panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
- 2 eetlepels boter, gesmolten
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel citroenrasp
- Zout en peper, naar smaak
Voor erbij:
- Gestoomde asperges of groene groenten
- Krieltjes, gekookt of geroosterd
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de kruidenkorst
- Meng de panko, gesmolten boter, Parmezaanse kaas, peterselie, dille, knoflook, citroenrasp, zout en peper in een kom.
- Roer goed door tot een korrelige, kruimelige massa ontstaat.
2. Heilbot voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Wrijf de filets in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Kruidenkorst aanbrengen
- Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de heilbotfilets en druk zachtjes aan zodat het blijft plakken.
- Bak de filets 12-15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte, tot de korst goudbruin is en de vis net gaar.
4. Serveren
- Serveer de heilbot met de kruidenkorst samen met gestoomde asperges of andere groenten en krieltjes.
- Garneer met een schijfje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email