Heldere Kippenbouillon met Citroengras
Heldere Kippenbouillon met Citroengras
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg) of 1 kg kipdelen (bijvoorbeeld drumsticks of vleugels)
- 2 liter water
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 4 schijfjes verse gember
- 2 tenen knoflook, geplet
- 1 middelgrote ui, in vieren gesneden
- 2 wortels, in grove stukken
- 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
- 2 eetlepels vissaus (of zout naar smaak)
- 1 eetlepel sojasaus (optioneel)
- Garnering:
- Verse koriander
- Dunne plakjes rode chili
- Partjes limoen
Bereiding:
- Voorbereiden van de kip:
- Spoel de kip of kipdelen af onder koud water. Plaats de kip in een grote soeppan en voeg 2 liter water toe.
- Breng het water aan de kook en schuim het oppervlak af om de bouillon helder te houden.
- Aromaten toevoegen:
- Voeg de citroengras, gember, knoflook, ui, wortels en bleekselderij toe aan de pan.
- Laat de bouillon 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen. Schuim indien nodig opnieuw af.
- Bouillon zeven:
- Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de groenten en kruiden te verwijderen.
- Breng de bouillon op smaak met vissaus en eventueel een beetje sojasaus.
- Serveren:
- Schep de bouillon in kommen en garneer met verse koriander, dunne plakjes rode chili, en een partje limoen.
- Optioneel:
- Pluk het vlees van de kip en voeg dit toe aan de bouillon voor een vullendere soep.
- Voeg noedels, rijst of extra groenten toe voor een meer vullende maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email