Hertengehaktballetjes met Rozemarijn en Rode Wijnsaus
Hertengehaktballetjes met Rozemarijn en Rode Wijnsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de gehaktballetjes:
- 300 g hertengehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 30 g paneermeel
- 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie (voor bakken)
- Voor de rode wijnsaus:
- 1 sjalot, fijngehakt
- 200 ml rode wijn
- 100 ml wildfond
- 1 tl honing
- 1 takje rozemarijn
- 1 el boter (om de saus te binden)
- Zout en peper naar smaak
- Voor serveren:
- Verse rozemarijn voor garnering
- Sneetjes rustiek brood
Bereidingswijze:
- Gehaktballetjes maken:
- Meng het hertengehakt met de sjalot, knoflook, ei, paneermeel, rozemarijn, zout en peper in een kom.
- Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet apart.
- Rode wijnsaus maken:
- Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
- Voeg de rode wijn en het takje rozemarijn toe en laat inkoken tot de helft.
- Voeg de wildfond en honing toe en laat opnieuw inkoken tot de saus iets indikt.
- Monteer de saus met boter en breng op smaak met zout en peper.
- Balletjes in de saus:
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan met de rode wijnsaus.
- Laat 5 minuten sudderen zodat de smaken goed samenkomen.
- Serveren:
- Leg de gehaktballetjes op borden en lepel de rode wijnsaus eroverheen.
- Garneer met een takje verse rozemarijn en serveer met sneetjes rustiek brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email