Hertenstoof met Knolselderijpuree
Hertenstoof met Knolselderijpuree
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de hertenstoof:
- 800 g hertenstoofvlees, in blokjes
- 2 el bloem
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml rode wijn
- 300 ml wildfond
- 2 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 6 jeneverbessen, gekneusd
- Zout en peper naar smaak
- Voor de knolselderijpuree:
- 1 knolselderij, geschild en in blokjes
- 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 50 ml melk
- 2 el boter
- Zout en nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
- Dep het hertenstoofvlees droog met keukenpapier en wrijf in met zout, peper en bloem.
- Hertenstoof bereiden:
- Verhit olijfolie en boter in een braadpan.
- Bak het vlees in porties rondom goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg ui, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
- Blus af met rode wijn en voeg de wildfond, laurier, tijm en jeneverbessen toe.
- Doe het vlees terug in de pan, breng aan de kook en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Knolselderijpuree maken:
- Kook de knolselderij en aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 minuten).
- Giet af en pureer met melk, boter, zout en een snufje nootmuskaat tot een gladde puree.
- Afwerking:
- Proef de hertenstoof en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
- Laat de saus eventueel iets inkoken voor een dikkere consistentie.
- Serveren:
- Schep de knolselderijpuree op warme borden.
- Lepel de hertenstoof ernaast of erbovenop.
- Garneer met verse tijm voor een feestelijke uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email