Hibiscus-Peren Crumble Met Witte Chocolade Streusel
Hibiscus-Peren Crumble Met Witte Chocolade Streusel
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Hibiscus-Peren Vulling:
- 4 rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden
- 200 ml hibiscusthee (2 hibiscustheezakjes of losse hibiscusbloemen)
- 50 g suiker
- 1 el maïzena, opgelost in 2 el water
- 1 el citroensap
Voor de Witte Chocolade Streusel:
- 100 g bloem
- 50 g koude boter, in blokjes
- 50 g suiker
- 50 g witte chocolade, grof gehakt
Voor de Garnering:
- Eetbare bloemen of een beetje poedersuiker
Bereidingswijze
- Bereid de Hibiscus-Peren Vulling
- Breng 200 ml water aan de kook en laat de hibiscusthee 5 minuten trekken. Verwijder de theezakjes of zeef de hibiscusbloemen eruit.
- Doe de perenblokjes, hibiscusthee, suiker en citroensap in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de opgeloste maïzena toe en kook tot het mengsel indikt. Haal van het vuur en schep de vulling in een ovenschaal.
- Maak de Witte Chocolade Streusel
- Meng de bloem en suiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg ontstaat.
- Voeg de gehakte witte chocolade toe en meng kort.
- Samenstellen en Bakken
- Verdeel de streusel gelijkmatig over de hibiscus-perenvulling in de ovenschaal.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
- Serveren
- Laat de crumble 5 minuten afkoelen en garneer met eetbare bloemen of een lichte bestuiving van poedersuiker. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email