Ierse Zalmpaté
Ierse Zalmpaté
Ingrediënten voor 4 personen:
- Gerookte zalm (150 gram, fijngesneden)
- Roomkaas (100 gram, op kamertemperatuur)
- Boter (50 gram, zacht)
- Citroensap (van 1/2 citroen)
- Verse dille (1 eetlepel, fijngehakt)
- Zout en peper (naar smaak)
- Crème fraîche (1 eetlepel)
- Roggebrood of toast (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Mix de ingrediënten: Doe de gerookte zalm, roomkaas, boter, citroensap en dille in een kom. Meng alles goed door elkaar tot een gladde, romige paté. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg crème fraîche toe: Voor extra romigheid, roer een eetlepel crème fraîche door de paté.
- Koelen: Zet de paté minstens 30 minuten in de koelkast zodat hij stevig wordt en de smaken zich goed mengen.
- Serveren: Serveer de zalmpaté met roggebrood, toast of crackers. Garneer met wat extra dille en een schijfje citroen.