IJsbergsla-Soep
IJsbergsla-Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 krop ijsbergsla, grof gesneden
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml groentebouillon
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Handje verse muntblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Eventueel een paar ijsblokjes (voor extra frisheid)
Bereidingswijze:
- Voorbereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Koken:
- Voeg de grof gesneden ijsbergsla toe en bak deze kort mee tot hij iets is geslonken (ongeveer 2-3 minuten).
- Schenk de groentebouillon erbij en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken.
- Mixen:
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
- Koelen:
- Voeg de Griekse yoghurt, citroensap en een paar muntblaadjes toe en mix nog kort.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de soep in de koelkast om volledig af te koelen (minimaal 1 uur).
- Serveren:
- Roer de soep door, voeg eventueel ijsblokjes toe en garneer met extra muntblaadjes en een lepeltje yoghurt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email