Indiase Kip Curry
Indiase Kip Curry
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Kipfilet (500 gram, in blokjes gesneden)
- Ui (1 grote, fijngesneden)
- Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
- Gember (1 eetlepel, geraspt)
- Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
- Kokosmelk (400 ml)
- Kerriepoeder (2 eetlepels)
- Komijnpoeder (1 theelepel)
- Kurkuma (1/2 theelepel)
- Chilipoeder (naar smaak, optioneel)
- Korianderpoeder (1 theelepel)
- Garam masala (1 theelepel)
- Groentebouillon (100 ml)
- Olijfolie of ghee (2 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse koriander (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui, knoflook en gember: Verhit de olijfolie of ghee in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de specerijen toe: Voeg het kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander, garam masala en chilipoeder toe. Bak de specerijen 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
- Voeg de kip en tomaten toe: Voeg de blokjes kip toe en bak tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.
- Voeg kokosmelk en bouillon toe: Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de curry 20-25 minuten zachtjes sudderen, totdat de kip gaar is en de saus ingedikt is.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak en laat nog even sudderen.
- Serveren: Garneer de curry met verse koriander en serveer met basmatirijst of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email