Indiase Kip Curry

Indiase Kip Curry

Indiase Kip Curry

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Kipfilet (500 gram, in blokjes gesneden)
  • Ui (1 grote, fijngesneden)
  • Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
  • Gember (1 eetlepel, geraspt)
  • Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
  • Kokosmelk (400 ml)
  • Kerriepoeder (2 eetlepels)
  • Komijnpoeder (1 theelepel)
  • Kurkuma (1/2 theelepel)
  • Chilipoeder (naar smaak, optioneel)
  • Korianderpoeder (1 theelepel)
  • Garam masala (1 theelepel)
  • Groentebouillon (100 ml)
  • Olijfolie of ghee (2 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse koriander (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui, knoflook en gember: Verhit de olijfolie of ghee in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg de specerijen toe: Voeg het kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander, garam masala en chilipoeder toe. Bak de specerijen 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
  3. Voeg de kip en tomaten toe: Voeg de blokjes kip toe en bak tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed door.
  4. Voeg kokosmelk en bouillon toe: Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de curry 20-25 minuten zachtjes sudderen, totdat de kip gaar is en de saus ingedikt is.
  5. Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak en laat nog even sudderen.
  6. Serveren: Garneer de curry met verse koriander en serveer met basmatirijst of naanbrood.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email