Indonesische Soto Ayam
Indonesische Soto Ayam
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bouillon:
- 2 kippenbouten
- 1 liter water
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 4 kaffir limoenblaadjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 stuk gember (2 cm), in dunne plakjes
- 1 stuk galanga (2 cm) (optioneel)
Voor de soep:
- 100 g glasnoedels, bereid volgens de verpakking
- 2 hardgekookte eieren, gehalveerd
- 1 grote aardappel, in blokjes gesneden en gebakken
- 100 g taugé, gewassen
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 1 limoen, in partjes gesneden
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse koriander, grof gehakt
- Gebakken uitjes
Bereidingswijze:
1. Bouillon maken
- Breng in een grote pan de kippenbouten en water aan de kook. Schuim indien nodig af.
- Voeg citroengras, limoenblaadjes, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, gember en galanga toe. Laat de bouillon 30-40 minuten zachtjes trekken.
2. Kip bereiden
- Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen.
- Pluk het vlees van de botten en snijd het in dunne reepjes. Zet apart.
3. Soep samenstellen
- Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de glasnoedels, taugé en aardappelblokjes toe aan de soep en verwarm kort.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en verdeel de kip over de soep.
- Voeg een halve hardgekookt ei toe aan elke kom.
- Garneer met verse koriander, gebakken uitjes en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email