Italiaanse Arugula Salade met Bresaola
Italiaanse Arugula Salade met Bresaola
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 100 g rucola
- 8-12 plakjes bresaola (ongeveer 100 g)
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 1 handje pijnboompitten, geroosterd
- 1 citroen, in partjes
Voor de vinaigrette:
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el citroensap
- 1 tl Dijonmosterd
- 1/2 tl honing
- Zout en versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Vinaigrette bereiden:
- Meng de olijfolie, citroensap, Dijonmosterd en honing in een klein kommetje.
- Klop goed tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen:
- Verdeel de rucola over een grote serveerschaal of individuele borden.
- Drapeer de plakjes bresaola gelijkmatig over de rucola.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas erover.
- Afwerken:
- Sprenkel de vinaigrette over de salade.
- Serveer met partjes citroen aan de zijkant, zodat gasten extra citroen kunnen toevoegen naar smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email