Italiaanse broodsoep (Pappa al Pomodoro)
Italiaanse broodsoep (Pappa al Pomodoro)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kg rijpe tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten van 400 g)
- 200 g oud brood (bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood)
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 800 ml groentebouillon
- Een handvol verse basilicum
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- Optioneel: Parmezaanse kaas voor garnering
Bereiding:
- Bereid de tomaten
- Als je verse tomaten gebruikt: snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten, dompel ze kort in kokend water, en pel het vel eraf. Snijd ze in grove stukken.
- Als je tomaten uit blik gebruikt: giet ze af en hak ze grof.
- Fruit de ui en knoflook
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
- Bak de ui 3-4 minuten glazig en voeg daarna de knoflook toe. Bak nog 1 minuut mee.
- Tomaten toevoegen
- Voeg de tomaten toe aan de pan en laat ze ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur sudderen. Roer af en toe door.
- Brood en bouillon
- Scheur het oude brood in grove stukken en voeg het toe aan de tomaten.
- Giet de bouillon erbij en roer goed door. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, zodat het brood de bouillon volledig kan opnemen.
- Afmaken
- Roer de soep stevig door zodat het brood en de tomaten goed mengen tot een dikke, rustieke structuur.
- Breng op smaak met zout, peper en verse basilicum.
- Serveren
- Verdeel de soep over kommen, besprenkel met extra vergine olijfolie en garneer met verse basilicumblaadjes.
- Serveer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas en knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email