Italiaanse ossobuco met gremolata
Italiaanse ossobuco met gremolata
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de ossobuco:
- 4 kalfsschenkels, met bot
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortelen, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml droge witte wijn
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 250 ml runder- of kalfsbouillon
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper, naar smaak
Voor de gremolata:
- 1 citroen, rasp van
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Voor erbij:
- Risotto alla milanese, pasta of aardappelpuree
- Verse groenten, zoals sperziebonen of een salade
Bereidingswijze:
1. Kalfsschenkel voorbereiden
- Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Bestuif ze licht met bloem en schud overtollige bloem af.
- Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2. Groenten fruiten
- Voeg de ui, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak ze zachtjes tot ze licht gekleurd zijn.
- Blus af met de witte wijn en laat het geheel 5 minuten sudderen.
3. Stoven
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en laurier toe aan de pan. Roer goed door.
- Leg de kalfsschenkels terug in de pan en zorg dat ze deels ondergedompeld zijn in de saus.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1,5-2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan, tot het vlees mals is en van het bot valt.
4. Gremolata maken
- Meng de citroenrasp, peterselie en knoflook in een klein schaaltje. Zet apart.
5. Serveren
- Leg een kalfsschenkel op een bord en schep er een royale hoeveelheid saus over.
- Bestrooi met de gremolata en serveer met risotto, pasta of aardappelpuree.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email