Italiaanse Ribollita
Italiaanse Ribollita
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 blikken cannellinibonen (400 g per stuk), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 300 g savooiekool of boerenkool, in repen gesneden
- 4 sneetjes oud brood (bij voorkeur zuurdesem)
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en extra olijfolie voor garnering
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan.
- Fruit de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
- Bouillon en kruiden toevoegen:
- Voeg de tijm, rozemarijn, tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Bonen en kool toevoegen:
- Voeg de helft van de bonen en alle kool toe aan de soep.
- Pureer de andere helft van de bonen met een staafmixer of vork tot een pasta en roer dit door de soep. Dit maakt de soep extra romig.
- Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is.
- Brood verwerken:
- Scheur de sneetjes brood in grove stukken en voeg ze toe aan de soep. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken, zodat het brood de bouillon opneemt.
- Afwerken:
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in diepe kommen, garneer met een scheutje olijfolie en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email