Italiaanse Ribollita

Italiaanse Ribollita

Italiaanse Ribollita

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g gesneden boerenkool (of cavolo nero)
  • 400 g witte bonen (bijvoorbeeld cannellini), uitgelekt en afgespoeld
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 sneetjes oud brood, in stukken gescheurd
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Basis van de soep maken
    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, selderij en knoflook toe. Bak deze ingrediƫnten tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  2. Groenten toevoegen
    Voeg de boerenkool toe en roer totdat deze begint te slinken. Voeg dan de tomatenblokjes, tijm, laurierblad en bouillon toe. Breng aan de kook.
  3. Bonen en brood toevoegen
    Voeg de witte bonen toe. Roer goed door en laat de soep op een laag vuur 20-25 minuten zachtjes koken. Voeg het brood toe en roer totdat het de soep dikker maakt.
  4. Op smaak brengen
    Haal het laurierblad uit de soep en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren
    Schep de Ribollita in kommen, besprenkel met een beetje olijfolie en strooi geraspte Parmezaanse kaas erover. Serveer warm.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email