Italiaanse Stracciatella Soep
Italiaanse Stracciatella Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
- 3 grote eieren
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 handjes verse spinazieblaadjes (optioneel)
- 1 theelepel nootmuskaat (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
- Crostini of stokbrood, als bijgerecht
Bereidingswijze
- Bouillon opwarmen
Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan. Zet het vuur lager zodat het zachtjes pruttelt. - Ei-mengsel bereiden
Klop in een kom de eieren samen met de geraspte Parmezaanse kaas, een snufje zout, peper, en eventueel een vleugje nootmuskaat. - Ei toevoegen aan de soep
Terwijl je de bouillon langzaam roert (met een vork of garde), giet je het ei-mengsel in een dun straaltje in de soep. De draaiende beweging van de bouillon zorgt ervoor dat het ei in dunne sliertjes stolt. - Spinazie toevoegen (optioneel)
Voeg indien gewenst de verse spinazieblaadjes toe en laat deze 1-2 minuten zacht worden in de hete soep. - Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte peterselie. Serveer warm met een stukje crostini of stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email