Italiaanse Wedding Soep
Italiaanse Wedding Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 250 g gehaktballetjes (gemaakt van een mengsel van rundergehakt en varkensgehakt)
- 1,5 liter kippenbouillon
- 150 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt
- 100 g kleine pastinaak of pastasoort (zoals acini di pepe)
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Olijfolie voor het bakken
Bereidingswijze:
- Gehaktballetjes voorbereiden: Meng het gehakt met wat Parmezaanse kaas, fijngehakte peterselie, een ei, en paneermeel. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Bakken: Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Soepbasis: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Pastinaak en gehaktballetjes: Voeg de kleine pastasoort en de gehaktballetjes toe aan de bouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de pasta beetgaar is.
- Spinazie toevoegen: Voeg de gehakte spinazie toe en laat nog 2-3 minuten koken.
- Afwerken: Breng op smaak met zout en peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.