Japanese Teriyaki Salmon
Japanese Teriyaki Salmon
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de zalm:
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 1 el plantaardige olie
- Voor de teriyakisaus:
- 100 ml sojasaus
- 50 ml mirin (zoete rijstwijn)
- 50 ml sake (Japanse rijstwijn) of extra mirin
- 2 el bruine suiker
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl geraspte gember
- Voor garnering en serveren:
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- Gestoomde rijst
- Sautéed groenten (zoals broccoli, wortelen en paprika)
Bereidingswijze:
- Teriyakisaus maken:
- Meng in een steelpan de sojasaus, mirin, sake, bruine suiker, knoflook en gember.
- Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt (ongeveer 5-7 minuten). Zet apart.
- Zalm bereiden:
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Zorg dat de zalm niet te droog wordt.
- Giet de teriyakisaus over de zalm in de pan en laat 1-2 minuten sudderen terwijl je de saus over de zalm lepelt.
- Serveren:
- Plaats de zalm op borden.
- Garneer met geroosterde sesamzaadjes en lente-uitjes.
- Serveer met gestoomde rijst en sautéed groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email