Japchae (Koreaanse Glazen Noedels)
Japchae (Koreaanse Glazen Noedels)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de noedels:
- 200 g glazen noedels (zoete aardappelnoedels)
- 1 el sesamolie
- Voor de groenten:
- 1 wortel, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in dunne reepjes
- 200 g spinazie
- 150 g shiitake- of champignons, in plakjes
- 1 ui, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el plantaardige olie
- Voor de saus:
- 3 el sojasaus
- 1 el suiker
- 1 el sesamolie
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- Voor garnering:
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- Extra sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Noedels bereiden:
- Kook de glazen noedels volgens de verpakking in gezouten water tot ze gaar zijn.
- Spoel af met koud water, laat uitlekken en meng met 1 el sesamolie om plakken te voorkomen.
- Groenten bereiden:
- Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan of wok.
- Bak de wortel, paprika, courgette, spinazie, champignons en ui apart op middelhoog vuur tot ze gaar maar knapperig zijn. Voeg knoflook toe tijdens het bakken van de champignons.
- Saus maken:
- Meng in een kleine kom de sojasaus, suiker, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
- Samenstellen:
- Voeg de gebakken groenten en de gekookte noedels samen in de pan.
- Giet de saus erover en roer alles goed door op laag vuur zodat de smaken zich mengen.
- Serveren:
- Schep de Japchae in kommen of op borden.
- Garneer met lente-uitjes en extra sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email