Jungle Bird
Jungle Bird
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 45 ml donkere rum
- 20 ml Campari
- 30 ml vers ananassap
- 15 ml vers limoensap
- 10 ml suikersiroop
- IJsblokjes
- Pineapple wedge (ananasstukje) en een takje munt (ter garnering)
Bereiding
- Ingrediënten shaken:
- Voeg de donkere rum, Campari, ananassap, limoensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.
- Shake krachtig gedurende 10-15 seconden om alles goed te mengen en te koelen.
- Uitschenken:
- Vul een kort glas (bijvoorbeeld een tumbler) met ijsblokjes of crushed ijs.
- Zeef de cocktail uit de shaker in het glas.
- Garneren:
- Garneer de cocktail met een ananaspartje op de rand van het glas en een takje verse munt voor een tropische uitstraling.
- Serveren:
- Optioneel: voeg een cocktailkers toe om het exotische karakter af te maken.