Kabeljauwkoekjes met een citroenmayo
Kabeljauwkoekjes met een citroenmayo
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de kabeljauwkoekjes:
- 300 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
- 200 g aardappelen, gekookt en afgekoeld
- 1 ei, losgeklopt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel citroenzest
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 100 g paneermeel (voor het paneren)
- Olijfolie of zonnebloemolie, om te bakken
Voor de citroenmayo:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenzest
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
Kabeljauwkoekjes maken
- Vis koken:
- Kook of stoom de kabeljauwfilet in licht gezouten water tot deze gaar is (ongeveer 5 minuten). Laat afkoelen en trek met een vork in fijne stukjes.
- Mengsel bereiden:
- Prak de gekookte aardappelen fijn in een grote kom. Voeg de kabeljauw, knoflook, ui, peterselie, citroenzest, paprikapoeder, zout en peper toe.
- Roer het losgeklopte ei erdoor en meng tot een stevige massa. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te zacht is.
- Koekjes vormen:
- Vorm kleine, platte koekjes van het mengsel (ongeveer 5 cm in diameter).
- Rol de koekjes door het paneermeel voor een krokante korst.
- Bakken:
- Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de koekjes in porties, 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Citroenmayo maken
- Meng in een kom de mayonaise, citroensap, citroenzest, zout en peper. Proef en pas aan naar smaak.
Serveren
- Serveer de kabeljauwkoekjes warm met een schaaltje citroenmayo als dip.
- Garneer met wat verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email