Kabeljauwsoep met prei en aardappel
Kabeljauwsoep met prei en aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g kabeljauwfilet, in stukjes gesneden
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 preien, in dunne ringen gesneden
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml visbouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels boter
- 1 laurierblad
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille, fijngehakt
- Een scheutje olijfolie of croutons
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak deze tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de visbouillon erbij en voeg het laurierblad en tijm toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Kabeljauw toevoegen
- Voeg de stukjes kabeljauw toe aan de soep en laat ze zachtjes pocheren gedurende 5-7 minuten.
- Haal het laurierblad uit de soep.
4. Soep afwerken
- Voeg de slagroom toe en roer goed door. Verwarm de soep nog een paar minuten zonder deze te laten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse dille.
- Voeg een scheutje olijfolie of croutons toe voor extra smaak en textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email