Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 eieren
- 250 ml melk
- 150 g bloem
- 2 eetlepels suiker (+ extra voor karamelliseren)
- 1 zakje vanillesuiker (8 g)
- 1 snufje zout
- 50 g rozijnen (optioneel, geweekt in rum of water)
- 2 eetlepels boter, voor het bakken
- Poedersuiker, voor garnering
- Fruitcompote (zoals pruimen of appel), voor serveren
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van het beslag
- Splits de eieren in eidooiers en eiwitten.
- Klop in een kom de eidooiers met de melk, bloem, suiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een glad beslag.
- Klop in een aparte kom de eiwitten stijf.
- Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag voor een luchtig resultaat.
- Bakken van de Kaiserschmarrn
- Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet de helft van het beslag in de pan en verdeel eventueel de rozijnen erover.
- Bak het beslag tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 2-3 minuten). Draai de pannenkoek om of scheur hem in grove stukken met een spatel.
- Voeg een beetje suiker toe in de pan en laat het karamelliseren terwijl je de stukken verder bakt tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
- Herhaal voor de tweede portie
- Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
- Serveren
- Leg de gescheurde stukken Kaiserschmarrn op een bord. Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer met een fruitcompote naar keuze.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email