Kalkoenrollade met cranberrysaus
Kalkoenrollade met cranberrysaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kalkoenrollade:
- 1 kalkoenrollade (ongeveer 1 kg)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- Zout en peper, naar smaak
Voor de cranberrysaus:
- 200 g verse of diepvries cranberries
- 100 g suiker
- 75 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 1 kaneelstokje (optioneel)
Overige:
- Gekookte aardappelen, puree of gebakken krieltjes, voor erbij
- Groene groenten (zoals sperziebonen of broccoli), voor serveren
Bereidingswijze:
1. Kalkoenrollade bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Wrijf de kalkoenrollade in met olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper.
- Plaats de rollade in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
- Bak de rollade 60-75 minuten in de oven, of totdat de kerntemperatuur 75°C bereikt. Haal het folie de laatste 15 minuten weg voor een goudbruine kleur.
- Laat de rollade 10 minuten rusten voor het aansnijden.
2. Cranberrysaus maken
- Doe de cranberries, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en het kaneelstokje (indien gebruikt) in een steelpan.
- Breng aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken totdat de cranberries openbarsten en de saus indikt.
- Verwijder het kaneelstokje en laat de saus afkoelen.
3. Serveren
- Snijd de kalkoenrollade in plakken en leg ze op een schaal.
- Schep de cranberrysaus over de rollade of serveer apart in een schaaltje.
- Serveer met gekookte aardappelen, puree of gebakken krieltjes en een groene groente.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email