Karamel Popcorn Cheesecake
Karamel Popcorn Cheesecake
Ingrediënten voor een springvorm van 22cm:
Voor de bodem:
- 200 g Digestive koekjes (of andere koekjes naar keuze)
- 75 g gesmolten boter
Voor de vulling:
- 600 g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de karamel:
- 200 g suiker
- 50 ml water
- 100 ml slagroom
- 25 g boter
- Snufje zout
Voor de garnering:
- 50 g karamelsaus (extra voor decoratie)
- 2 handenvol zoete karamelpopcorn
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Bodem maken
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of plaats ze in een zak en plet ze met een deegroller.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig op de bodem van de springvorm.
- Zet de vorm 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
3. Cheesecakevulling maken
- Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
- Voeg de slagroom en vanille-extract toe en mix tot alles goed gecombineerd is.
4. Bakken
- Giet de vulling over de koekjesbodem in de springvorm.
- Bak de cheesecake 50-60 minuten, of tot de vulling stevig is maar in het midden nog iets wiebelt.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet hem daarna minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast.
5. Karamelsaus maken
- Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur, zonder te roeren, tot de suiker smelt en een goudbruine kleur krijgt.
- Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op voor spatten).
- Roer de boter en een snufje zout door de saus. Laat afkoelen.
6. Cheesecake decoreren
- Giet een laagje karamelsaus over de gekoelde cheesecake.
- Garneer met de karamelpopcorn en druppel extra karamelsaus over de popcorn voor een mooie glans.
7. Serveren
- Snijd de cheesecake in plakken en serveer. Geniet van de combinatie van romige vulling en knapperige topping!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email