Kastanjechampignonsoep met truffelolie
Kastanjechampignonsoep met truffelolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g kastanjechampignons (in plakjes)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote aardappel, in blokjes (voor binding)
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- Truffelolie (voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook
- Verhit de boter of olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Bak de ui 3-4 minuten glazig en voeg de knoflook toe.
- Voeg de champignons toe
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze mooi bruin en zacht zijn.
- Houd enkele plakjes apart voor de garnering.
- Kook de soep
- Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappels gaar zijn.
- Pureer de soep
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
- Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de soep in kommen.
- Garneer met de apart gehouden gebakken champignons, een swirl truffelolie en verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email