Kerstsalade met Mandarijn en Granaatappel
Kerstsalade met Mandarijn en Granaatappel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 100 g veldsla of gemengde sla
- 2 mandarijnen, gepeld en in partjes
- ½ granaatappel, pitjes eruit gehaald
- 50 g pecannoten, grof gehakt
- 50 g feta of geitenkaas, verkruimeld (optioneel)
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el sinaasappelsap (versgeperst)
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de ingrediënten:
- Was de sla en dep deze droog.
- Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Verwijder eventuele witte velletjes.
- Klop de pitjes uit de granaatappel en zorg dat er geen witte vliesjes meer tussen zitten.
- Dressing maken:
- Meng in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, sinaasappelsap, honing, zout en peper. Klop het goed door elkaar met een vork of een kleine garde.
- Salade samenstellen:
- Verdeel de sla over een grote schaal of individuele borden.
- Leg de mandarijnpartjes en granaatappelpitjes mooi verspreid over de sla.
- Strooi de gehakte pecannoten en verkruimelde feta of geitenkaas over de salade.
- Dressing toevoegen:
- Druppel de dressing gelijkmatig over de salade vlak voor het serveren.
- Serveren:
- Serveer direct en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle salade!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email