Kerstsoepje van Pastinaak en Appel
Kerstsoepje van Pastinaak en Appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g pastinaken (geschild en in blokjes)
- 2 middelgrote appels (bijvoorbeeld Elstar, geschild en in blokjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 4 plakjes spek (gebakken en verkruimeld)
- Garnering: verse tijm en een scheutje room
Bereiding:
- Voorbereiden: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Groenten toevoegen: Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak deze 5 minuten mee, terwijl je af en toe roert.
- Bouillon: Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken tot de pastinaak zacht is.
- Pureren: Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde, romige soep. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
- Afwerking: Verdeel de soep over borden of kommen. Garneer met een scheutje room, verse tijm en eventueel wat verkruimeld spek voor een krokante touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email