Kimchi-pannenkoek (Kimchi Jeon)
Kimchi-pannenkoek (Kimchi Jeon)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g kimchi, fijngehakt
- 100 ml kimchi-sap (uit de pot)
- 100 g bloem
- 50 g rijstmeel (of vervang door bloem)
- 1 ei
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
- Plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de dipsaus:
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1/2 tl sesamolie
- 1/2 tl sesamzaadjes
- 1/2 tl fijngehakte chili of chilivlokken
- 1 lente-ui, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Beslag maken:
- Meng in een grote kom de bloem, rijstmeel, kimchi-sap, ei en zout tot een glad beslag.
- Voeg de fijngehakte kimchi, lente-ui en chilivlokken toe. Meng goed door elkaar.
- Pannenkoeken bakken:
- Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een pollepel beslag in de pan en verspreid het gelijkmatig om een dunne pannenkoek te vormen.
- Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en knapperig is. Voeg indien nodig extra olie toe.
- Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
- Dipsaus bereiden:
- Meng alle ingrediƫnten voor de dipsaus in een klein kommetje. Roer goed door en zet apart.
- Serveren:
- Snijd de pannenkoeken in driehoeken of kleine stukken en serveer met de dipsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email