Kip Cacciatore (Italiaanse jagersstoofpot)
Kip Cacciatore (Italiaanse jagersstoofpot)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 kippenbouten of 8 kippenbovendoosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 150 ml rode wijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Een handvol zwarte olijven
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereiding:
- Kip aanbraden:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de kipstukken met zout en peper en bak ze in 5-6 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Groenten bakken:
- Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit deze 3-4 minuten tot de ui zacht is.
- Doe de paprika’s en champignons erbij en bak ze nog 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
- Saus maken:
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Giet de rode wijn erbij en laat het 2-3 minuten inkoken.
- Roer de tomatenblokjes, oregano, tijm en het laurierblad erdoor.
- Kip laten sudderen:
- Leg de kipstukken terug in de pan en zorg dat ze deels bedekt zijn met de saus.
- Voeg de olijven toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot 30-40 minuten sudderen. Roer af en toe door.
- Op smaak brengen en serveren:
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de stoofpot met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email