Kip-citroenrijstsoep (Griekse Avgolemono)
Kip-citroenrijstsoep (Griekse Avgolemono)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kipfilet (ongeveer 200 g)
- 1,5 liter kippenbouillon
- 100 g rijst (bijv. witte langkorrelrijst)
- 2 eieren
- 2 citroenen (sap en rasp van 1, extra partjes voor serveren)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse dille (gehakt, voor garnering)
- Zout en peper, naar smaak
Bereiding:
- Kip koken
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote soeppan.
- Voeg de kipfilet toe en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Haal de kip eruit, laat iets afkoelen en trek het vlees met een vork uit elkaar in kleine stukjes.
- Rijst koken
- Voeg de rijst toe aan de bouillon en laat deze 12-15 minuten meekoken tot de rijst gaar is.
- Eimengsel maken (Avgolemono)
- Klop de eieren in een kom licht schuimig met een garde.
- Voeg langzaam het citroensap en de rasp toe terwijl je blijft kloppen.
- Schep een kleine hoeveelheid hete bouillon (ongeveer 2 lepels) bij het eimengsel, heel langzaam, terwijl je blijft roeren om het ei niet te laten stollen.
- Soep afmaken
- Giet het eimengsel langzaam terug in de pan terwijl je blijft roeren, zodat de soep romig en glad wordt. Laat het niet koken, anders kan het schiften.
- Voeg de stukjes kip terug toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de soep in kommen, garneer met verse dille en een schijfje citroen.
- Serveer met knapperig brood of pita voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email