Kip-kerriesoep met appel
Kip-kerriesoep met appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes
- 1 wortel, in plakjes
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 750 ml kippenbouillon
- 150 ml kokosmelk of slagroom
- 1 eetlepel bloem
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse koriander, grof gehakt
- Geroosterde amandelschaafsel
- Een partje limoen (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Kip aanbakken
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfiletblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
2. Groenten en specerijen bereiden
- Voeg de overige olijfolie toe aan de pan. Bak de ui, knoflook, appel en wortel tot ze zacht zijn.
- Roer de kerriepoeder en kurkuma erdoor en bak dit kort mee om de specerijen te laten vrijkomen.
3. Soepbasis maken
- Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de wortel zacht is.
4. Kip en kokosmelk toevoegen
- Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de soep en roer de kokosmelk of slagroom erdoor.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en geroosterde amandelschaafsel.
- Voeg een partje limoen toe voor een frisse touch en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email