Kip Marbella
Kip Marbella
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippenbouten (of 8 kippenbovendoosjes)
- 100 g groene olijven (ontpit)
- 100 g gedroogde pruimen
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 150 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper, naar smaak
- 1 citroen, in partjes gesneden
- Verse peterselie, voor garnering
Bereiding:
- Kip marineren:
- Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn, bruine suiker, oregano, olijven, pruimen en kappertjes.
- Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper en voeg ze toe aan de marinade. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
- Dek de kom af en laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
- Kip bakken:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal en verdeel de pruimen, olijven en kappertjes rondom de kip.
- Giet de marinade en de witte wijn over de kip.
- Bestrooi met extra bruine suiker voor een mooie karamelisatie.
- Bakken:
- Bak de kip in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten tot hij goudbruin en gaar is. Bedruip de kip halverwege met de jus uit de ovenschaal.
- Serveren:
- Garneer met verse peterselie en partjes citroen.
- Serveer met geroosterde aardappelen, couscous of knapperig brood om de heerlijke saus op te deppen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email