Kip-Noedelsoep met Kruiden
Kip-Noedelsoep met Kruiden
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 kipfilets (ongeveer 300 g) of 1 kippenbout
- 150 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
- 1 liter kippenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
- 2 wortels, in dunne plakjes
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een scheutje citroensap voor frisheid
Bereiding:
- Kip koken:
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
- Voeg de kipfilets of kippenbout toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen, en trek deze met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes. Zet apart.
- Groenten sauteren:
- Verhit de olijfolie in een aparte pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
- Bouillon toevoegen:
- Voeg de groenten toe aan de kippenbouillon samen met het laurierblad, tijm en een snufje peper en zout.
- Laat 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
- Noedels en kip toevoegen:
- Voeg de noedels en de geplukte kip toe aan de soep.
- Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de noedels (meestal 5-7 minuten).
- Roer de peterselie, dille en een scheutje citroensap (indien gewenst) door de soep.
- Serveren:
- Schep de soep in diepe kommen en garneer met extra verse kruiden.
- Serveer met knapperig stokbrood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email