Kipbouillon
Kipbouillon
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 hele kippenkarkas (of 1 kg kipdelen zoals vleugels, nekken of poten)
- 2 wortelen, in grove stukken
- 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
- 1 grote ui, gehalveerd (met schil voor kleur)
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 2 laurierbladen
- 5 takjes peterselie
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2,5 liter water
Bereidingswijze:
1. Botten en groenten voorbereiden
- Plaats het kippenkarkas in een grote soeppan.
- Voeg de wortelen, bleekselderij, ui en knoflook toe.
2. Kruiden en water toevoegen
- Voeg de laurierbladen, peterselie, tijm en peperkorrels toe aan de pan.
- Giet het water erbij en breng aan de kook.
3. Bouillon sudderen
- Zodra het water kookt, zet het vuur laag en laat de bouillon 2-3 uur zachtjes sudderen.
- Schep regelmatig schuim en vet van het oppervlak.
4. Bouillon zeven
- Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon door een fijne zeef om de vaste bestanddelen te verwijderen.
- Laat de bouillon afkoelen en schep eventueel gestold vet van de bovenkant.
5. Gebruik of bewaren
- Gebruik de bouillon direct of bewaar deze in de koelkast (maximaal 3 dagen) of diepvries (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email