Kippensoep
Kippensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Wortelen (2 grote, in plakjes)
- Prei (1, in ringen gesneden)
- Selderij (2 stengels, in stukjes)
- Aardappelen (2 middelgrote, geschild en in blokjes)
- Tomaten (2, in blokjes gesneden)
- Groene bonen (100 gram, in stukjes)
- Erwten (100 gram, vers of diepvries)
- Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
- Groentebouillon (1,5 liter)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Fruit de knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook 1-2 minuten tot deze lichtbruin is.
- Voeg de groenten toe: Voeg de wortelen, prei, selderij, aardappelen, tomaten en groene bonen toe. Bak de groenten 5 minuten mee zodat ze iets zachter worden.
- Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn.
- Erwten toevoegen: Voeg in de laatste 5 minuten de erwten toe en kook deze mee.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email