Kleine Paprikasoep in Amuseglaasjes
Kleine Paprikasoep in Amuseglaasjes
Ingrediënten voor 12 glaasjes:
- 3 rode paprika’s
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel balsamicoazijn
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Voor garnering:
- 2 eetlepels crème fraîche
- Verse basilicum of tijm
- Optioneel: een druppel olijfolie of balsamico-glazuur
Bereidingswijze
1. Paprika’s roosteren
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-25 minuten, totdat de schil begint te blakeren.
- Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een kom en dek deze af met folie. Laat 10 minuten rusten.
- Verwijder de schil, steel en zaadjes van de paprika’s.
2. Soep bereiden
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de geroosterde paprika’s en groentebouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de slagroom en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog even door, maar laat niet koken.
3. Serveren
- Schenk de soep voorzichtig in kleine glaasjes met behulp van een schenktuit of een lepel.
- Voeg een klein druppeltje crème fraîche toe als garnering.
- Garneer met een blaadje basilicum of een takje tijm. Optioneel kun je nog een druppel olijfolie of balsamico-glazuur toevoegen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email