Kleine pizza’s met blauwe kaas en peer
Kleine pizza’s met blauwe kaas en peer
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rol pizzadeeg (of zelfgemaakt deeg)
- 1 rijpe peer, in dunne plakjes
- 100 g blauwe kaas (bijv. Gorgonzola), verkruimeld
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel honing
- 1 handvol rucola, voor garnering
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het pizzadeeg uit en steek met een glas of ronde vorm kleine cirkels uit het deeg. Leg deze op de bakplaat.
2. Beleggen
- Bestrijk elke deegcirkel licht met olijfolie.
- Verdeel de plakjes peer, blauwe kaas en walnoten gelijkmatig over de pizzabodems.
- Bestrooi met een beetje zout en peper.
3. Bakken
- Bak de kleine pizza’s in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
4. Afwerken
- Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel licht met honing.
- Garneer met verse rucola voor een frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email