Kleine Spaanse Tortilla Stukjes
Kleine Spaanse Tortilla Stukjes
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
- 300 g aardappelen (bij voorkeur vastkokend)
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 3 eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder (optioneel)
Voor garnering:
- 6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- Verse peterselie (voor decoratie)
- Cocktailprikkers
Bereidingswijze
1. Aardappelen en uien bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 2-3 mm dik).
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de aardappelen en ui zachtjes gedurende 10-15 minuten, tot ze gaar maar niet bruin zijn. Roer af en toe.
2. Ei-mengsel maken
- Klop de eieren los in een kom met een snufje zout, peper en eventueel paprikapoeder.
- Voeg de aardappelen en uien toe aan het ei-mengsel en roer goed door.
3. Tortilla bakken
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan (ongeveer 20 cm doorsnede).
- Giet het ei-aardappelmengsel in de pan en strijk de bovenkant glad.
- Bak de tortilla op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten, tot de onderkant goudbruin is.
- Draai de tortilla voorzichtig om (gebruik een bord om te helpen) en bak de andere kant nog 3-5 minuten.
4. Snijden en garneren
- Laat de tortilla iets afkoelen en snijd deze in kleine vierkanten of driehoeken.
- Steek een halve cherrytomaat op een cocktailprikker en prik deze in elk stukje tortilla.
- Garneer met een takje peterselie.
5. Serveren
- Schik de stukjes tortilla op een serveerschaal en serveer op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email