Knolselderij-Appelsoep
Knolselderij-Appelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 middelgrote knolselderij (ongeveer 500 g)
- 2 zoete appels (bijv. Jonagold of Elstar)
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml kookroom of plantaardige room
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een scheutje appelciderazijn
Bereiding:
- Voorbereiden van de ingrediƫnten:
- Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de blokjes knolselderij toe en bak 5 minuten mee.
- Bouillon toevoegen:
- Voeg de appels en groentebouillon toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de knolselderij en appel zacht zijn.
- Pureren:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg de room toe en roer goed door.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, verse peterselie of een paar druppels appelciderazijn voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email