Knolselderij-Pastinaaksoep met Hazelnoten
Knolselderij-Pastinaaksoep met Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 200 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm, gedroogd
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- 50 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- Verse tijmblaadjes
- Een scheutje olijfolie of druppels truffelolie (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de knolselderij en pastinaak toe en bak deze 5 minuten mee, zodat de smaken zich ontwikkelen.
2. Bouillon toevoegen
- Voeg de groentebouillon en tijm toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn.
3. Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde hazelnoten en verse tijmblaadjes.
- Druppel eventueel wat olijfolie of truffelolie over de soep voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email