Kokos-Koriandersoep
Kokos-Koriandersoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 500 ml groentebouillon
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (2 cm), geraspt
- 2 el olijfolie of kokosolie
- 1 tl currypasta (rood of groen, naar smaak)
- Sap van 1 limoen
- Handje verse korianderblaadjes, grof gehakt (plus extra voor garnering)
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel voor wat pit)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: chili-olie of sesamzaadjes voor garnering
Bereidingswijze:
- Voorbereiden:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
- Smaken opbouwen:
- Voeg de currypasta toe en bak deze 1-2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
- Koken:
- Schenk de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Roer goed door en breng het aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Afmaken:
- Voeg het limoensap en de gehakte koriander toe. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender als je een gladde textuur wilt.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een schijfje limoen en eventueel een scheutje chili-olie of wat sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email