Kokos-Limoengras Ramen
Kokos-Limoengras Ramen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Bouillon:
- 1 liter groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 stengels limoengras, gekneusd
- 1 stuk gember (3 cm), in plakjes
- 3 tenen knoflook, geplet
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus (optioneel, voor een vegan versie overslaan)
- 1 el sesamolie
- 1 el rode currypasta (of meer naar smaak)
Voor de Toppings:
- 200 g tofu, in blokjes gesneden en gebakken
- 200 g shiitake of champignons, in plakjes
- 2 wortelen, in dunne julienne
- 1 paksoi, in stukken gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- Verse koriander
- Rode chili, in ringetjes (optioneel, voor een pittige touch)
- 200 g ramen-noedels
Bereidingswijze
- Bereid de Bouillon
- Verhit de sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook en currypasta toe en bak 1-2 minuten tot het geurig is.
- Voeg de groentebouillon, kokosmelk, limoengras, sojasaus en vissaus toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
- Bereid de Toppings
- Bak de tofu goudbruin in een beetje olie en zet opzij.
- Bak de shiitake of champignons in dezelfde pan tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Blancheer de paksoi kort in kokend water en zet apart.
- Kook de Noedels
- Kook de ramen-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet opzij.
- Assembleer de Ramen
- Verwijder de limoengrasstengels, gember en knoflook uit de bouillon.
- Verdeel de noedels over diepe kommen. Schenk de hete bouillon eroverheen.
- Verdeel de toppings (tofu, shiitake, wortel, paksoi) over de kommen.
- Garneer met lente-ui, koriander, en eventueel wat chili.
- Serveren
- Serveer de ramen direct, met een partje limoen aan de zijkant voor een extra frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email