Komkommerrolletjes Met Roomkaas En Kruiden
Komkommerrolletjes Met Roomkaas En Kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote komkommer
- 150 g roomkaas (naturel of met kruiden)
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel honing (optioneel, voor een vleugje zoet)
- Zout en peper naar smaak
- 15-20 tandenstokers of prikkers
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de komkommer
- Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de komkommer te snijden. Zorg ervoor dat ze stevig genoeg blijven om te rollen.
- Leg de linten op keukenpapier en dep ze droog om overtollig vocht te verwijderen.
- De vulling maken
- Meng de roomkaas in een kom met de bieslook, dille, peterselie, citroensap en honing (indien gebruikt).
- Breng op smaak met zout en peper. Proef even en pas de kruiden aan naar je smaak.
- De rolletjes maken
- Leg een komkommerlint op een plat oppervlak.
- Schep een kleine hoeveelheid van de roomkaasvulling (ongeveer 1 theelepel) op één uiteinde van het lint.
- Rol het lint stevig op tot een rolletje en steek het vast met een tandenstoker of prikker.
- Serveren
- Plaats de rolletjes op een serveerschaal. Je kunt ze garneren met een extra takje verse kruiden of een snufje zwarte peper.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email