Komkommersalade met Sesam en Sojasaus
Komkommersalade met Sesam en Sojasaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 middelgrote komkommers
- 1 el zout (voor het laten uitlekken van de komkommer)
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
Voor de dressing:
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 tl honing of agavesiroop
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- ½ tl gember, geraspt
- Optioneel: een snufje chilivlokken voor een pittige kick
Bereidingswijze:
- Komkommer voorbereiden:
- Snijd de komkommers in dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes).
- Meng de plakjes met het zout in een kom en laat 10-15 minuten staan om overtollig vocht vrij te maken.
- Spoel de komkommerplakjes af met koud water en dep droog met een schone doek.
- Dressing maken:
- Meng in een kleine kom de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, honing, knoflook en gember. Voeg optioneel chilivlokken toe voor een beetje pit.
- Samenstellen van de salade:
- Doe de komkommer in een serveerschaal en giet de dressing erover.
- Voeg de lente-uitjes en geroosterde sesamzaadjes toe.
- Meng voorzichtig zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.
- Serveren:
- Serveer de salade direct of laat deze 15 minuten marineren in de koelkast voor extra smaak.
- Garneer met extra sesamzaadjes en lente-ui voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email