Koolhydraatarme Courgettesoep
Koolhydraatarme Courgettesoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 courgettes, in plakjes
- 750 ml groentebouillon
- 100 g roomkaas (kruiden of naturel)
- 1 theelepel gedroogde tijm of verse tijmblaadjes
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: een handje geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
- Verse bieslook of peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
Bereidingswijze
- Ui en knoflook bakken
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze glazig en zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. - Courgette toevoegen
Voeg de plakjes courgette toe en bak ze 5 minuten mee, totdat ze beginnen te verkleuren en zachter worden. - Bouillon toevoegen
Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette volledig gaar is. - Pureren
Gebruik een staafmixer (of blender) om de soep glad te pureren. Zorg ervoor dat de soep geen stukjes meer bevat. - Roomkaas toevoegen
Roer de roomkaas door de soep totdat deze volledig is opgelost. Voeg tijm, peper en zout toe naar smaak. - Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse bieslook of peterselie. Eventueel kun je wat Parmezaanse kaas toevoegen voor een extra rijke smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email