Koolrabi-preisoep met aardappel en peterselie
Koolrabi-preisoep met aardappel en peterselie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 middelgrote koolrabi’s (geschild en in blokjes gesneden)
- 2 preien (alleen het wit en lichtgroen, in ringen gesneden)
- 2 middelgrote aardappelen (geschild en in blokjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie of boter
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)
Bereiding:
- Groenten voorbereiden:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Prei en koolrabi bakken:
- Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee tot hij zacht wordt.
- Doe de koolrabiblokjes erbij en roer goed door.
- Bouillon en aardappel toevoegen:
- Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de koolrabi en aardappelen zacht zijn.
- Pureren:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
- Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
- Serveer met knapperig brood voor extra comfort.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email