Koude Noedelsalade met Pindasaus
Koude Noedelsalade met Pindasaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de salade:
- 200 g rijstnoedels of dunne mie
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 1 handje verse koriander, fijngehakt
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd (optioneel)
Voor de pindasaus:
- 3 el pindakaas (liefst glad)
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el honing of agavesiroop
- 1 tl sesamolie
- Sap van 1 limoen
- 2-3 el water (om de saus te verdunnen)
Bereidingswijze:
- Bereiden van de noedels:
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het koken af met koud water om het kookproces te stoppen en laat ze goed uitlekken.
- Pindasaus maken:
- Meng in een kom de pindakaas, sojasaus, rijstazijn, honing, sesamolie, en limoensap.
- Voeg water toe, een eetlepel per keer, totdat de saus een gladde, schenkbare consistentie heeft.
- Samenstellen van de salade:
- Doe de gekookte noedels in een grote schaal.
- Voeg de wortel, komkommer, paprika, en lente-uitjes toe.
- Giet de pindasaus over de salade en meng alles goed door zodat de noedels en groenten bedekt zijn met de saus.
- Afwerking:
- Garneer de salade met fijngehakte koriander, sesamzaadjes, en eventueel een extra partje limoen voor een frisse touch.
- Serveren:
- Serveer direct of laat de salade een uurtje in de koelkast staan voor een nog frissere smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email