Krabsoep met sherry
Krabsoep met sherry
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g krabvlees (vers of uit blik, goed uitgelekt)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 500 ml visbouillon
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snufje cayennepeper (optioneel)
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse bieslook, fijngehakt
- Extra druppels sherry (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak zachtjes tot ze glazig zijn.
- Roer de bloem door de boter en bak het mengsel 1-2 minuten om een roux te maken.
2. Bouillon toevoegen
- Voeg de visbouillon beetje bij beetje toe aan de roux, terwijl je goed roert om klontjes te voorkomen.
- Laat het mengsel zachtjes koken totdat het licht begint in te dikken.
3. Krab en smaakmakers
- Voeg het krabvlees toe aan de soep, samen met de sherry, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Roer goed door.
- Voeg de slagroom toe en laat de soep op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Laat het niet koken om schiften te voorkomen.
4. Serveren
- Schep de soep in warme kommen.
- Garneer met fijngehakte bieslook en eventueel een paar druppels extra sherry voor een intensere smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email