Krokante Filodeegrolletjes Met Spinazie En Feta
Krokante Filodeegrolletjes Met Spinazie En Feta
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de filodeegrolletjes:
- 200 g verse spinazie
- 150 g feta, verkruimeld
- 8 vellen filodeeg (ontdooid)
- 2 el olijfolie (voor invetten)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ei (voor bestrijken)
- Snufje zout en peper
- Voor de yoghurtdip:
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 tl verse dille, fijngehakt
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Vulling bereiden:
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort.
- Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de spinazie iets afkoelen en meng met de verkruimelde feta.
- Filodeegrollen maken:
- Leg een vel filodeeg op een werkoppervlak en bestrijk licht met olijfolie.
- Leg een tweede vel er bovenop en bestrijk opnieuw met olijfolie.
- Snijd het deeg in twee gelijke stroken.
- Plaats een lepel van de spinazie-fetavulling aan één uiteinde van een strook en vouw het deeg strak op tot een rolletje.
- Herhaal met de overige ingrediënten.
- Rollen bakken:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk licht met losgeklopt ei.
- Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Yoghurtdip maken:
- Meng de Griekse yoghurt met citroensap, olijfolie, dille, zout en peper.
- Serveren:
- Serveer de krokante filodeegrolletjes warm met de yoghurtdip aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email