Krokante Gyoza met Sojadip
Krokante Gyoza met Sojadip
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de gyoza:
- 24 gyozavellen (verkrijgbaar in de toko of Aziatische supermarkt)
- 200 g gehakt (varkens- of kippengehakt)
- 100 g witte kool (fijngehakt)
- 2 bosuitjes (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel rijstazijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de sojadip:
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel honing of suiker
- 1 theelepel fijngehakte bosui
- 1 theelepel sesamzaadjes
Bereidingswijze
1. De vulling maken:
- Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden witte kool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel apart.
2. De gyoza vouwen:
- Neem een gyozavel en leg een klein beetje van de vulling in het midden.
- Maak de randen van het gyozavel licht vochtig met water.
- Vouw het vel dubbel en maak kleine plooitjes langs de rand om het mooi dicht te vouwen. Druk goed aan zodat het pakketje gesloten is.
- Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn.
3. De gyoza bakken:
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de gyoza in de pan met de platte kant naar beneden en bak ze 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is.
- Giet voorzichtig 50 ml water in de pan en dek de pan af met een deksel. Laat de gyoza 5 minuten stomen.
- Haal het deksel eraf en bak nog 1-2 minuten om de onderkant weer krokant te maken.
4. De sojadip bereiden:
- Meng in een klein kommetje de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, bosui en sesamzaadjes.
5. Serveren:
- Leg de krokante gyoza mooi op een bord en serveer met de sojadip in een klein kommetje.
- Garneer eventueel met extra bosui en sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email