Krokante Gyoza met Sojadip

Krokante Gyoza met Sojadip

Krokante Gyoza met Sojadip

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de gyoza:

  • 24 gyozavellen (verkrijgbaar in de toko of Aziatische supermarkt)
  • 200 g gehakt (varkens- of kippengehakt)
  • 100 g witte kool (fijngehakt)
  • 2 bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel rijstazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie (voor het bakken)

Voor de sojadip:

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel honing of suiker
  • 1 theelepel fijngehakte bosui
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

1. De vulling maken:

  1. Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden witte kool, bosui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel apart.

2. De gyoza vouwen:

  1. Neem een gyozavel en leg een klein beetje van de vulling in het midden.
  2. Maak de randen van het gyozavel licht vochtig met water.
  3. Vouw het vel dubbel en maak kleine plooitjes langs de rand om het mooi dicht te vouwen. Druk goed aan zodat het pakketje gesloten is.
  4. Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn.

3. De gyoza bakken:

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Leg de gyoza in de pan met de platte kant naar beneden en bak ze 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is.
  3. Giet voorzichtig 50 ml water in de pan en dek de pan af met een deksel. Laat de gyoza 5 minuten stomen.
  4. Haal het deksel eraf en bak nog 1-2 minuten om de onderkant weer krokant te maken.

4. De sojadip bereiden:

  1. Meng in een klein kommetje de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, bosui en sesamzaadjes.

5. Serveren:

  1. Leg de krokante gyoza mooi op een bord en serveer met de sojadip in een klein kommetje.
  2. Garneer eventueel met extra bosui en sesamzaadjes.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email